Redningskonferansen og Ambulanseforum 2015 er i gang!

Hundrevis av entusiaster fra redningstjenestene, ambulanse og prehospital virksomhet møtes på Gardermoen i dagene 21.-23.9. for faglig påfyll og sosialt samvær. NKT-Traume er på plass med stand. Programmet for Redningskonferansen og Ambulanseforum finner du her og her

image1

NKT-Traume skal også være ansvarlig for en sesjon på onsdag, nemlig om «Prehospital traumebehandling».
Temaene er:
1) Ny nasjonal traumeplan Torben Wisborg, leder for Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi (NKT-T)
2) Traumatisk hjertestans – på tide å stoppe med HLR! Marius Rehn, anestesilege London HEMS
3) Fokusillusjoner – du får svar som du spør Elisabeth Jeppesen, spesialsykepleier, PhD og fagsjef i Stiftelsen Norsk Luftambulanse
4) Nakkekrage og spinal immobilisering – nasjonale retningslinjer Per Kr. Hyldmo, anestesilege SSHF og forsker SNLA

Dette legger godt opp til NKT-Traumes egen konferanse Better Trauma Care in Norway, som også holdes på Gardermoen om tre uker, nemlig 12.-13. oktober på Clarion Hotel Gardermoen. Programmet for dette møte finner du her 

bilde_nett_580
Dette møtet har både norske og internasjonale forelesere, og er beregnet på alle aktører innen behandlingskjeden for alvorlig skadde. Det blir også presentasjon av aktuell forskning innen traumebehandling, med premier for de tre beste foredrag. Påmelding kan du gjøre her 

På standen på Ambulanseforum presenterer NKT-Traume læreboken for kurset Advanced Trauma Life Support (ATLS) som NKT-Traume er vertskap for, og den nye traumemanualen til traumesenteret på Ullevål sykehus har spesielt fanget deltakernes interesse. Den kan bestilles på mail: http://traumatologi@ous-hf.no

Traumemanual MG_5249